Race

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

1956: de eerste Race

In 1956 werd de eerste wedstrijd tussen 20 schepen georganiseerd door Bernard Morgan, een Londense jurist. De race ging vanTorqua, Devon naar Lissabon. De publieke belangstelling bleek zo overweldigend, dat de organisatoren de Sail Training International association hebben opgericht om ook in de volgende jaren dergelijke wedstrijden te organiseren.

2014: Harlingen vestigt wereldrecord

Voor het eerst in de geschiedenis van The Tall Ships Races was een Nederlandse haven de starthaven van deze internationale zeilrace. Het grote aantal van 337 trainees leverde Stichting Harlingen Sail end een Award op voor het hoogste aantal deelnemende trainees ooit.

2018: Harlingen als finishplaats

De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten. Het is de enige zeehaven van Friesland en daarom de uitgelezen plek voor dit grootse nautische festijn. Daarnaast heeft de stad aantoonbare ervaring met grote evenementen als de Friese Havendagen en de Visserijdagen. Tijdens het verblijf van de Tall Ships worden er zowel voor het publiek als voor de crew activiteiten georganiseerd op de kade en op het water.

2022: Harlingen maakt zich weer op voor de race

Voor de derde keer organiseert Harlingen de ontvangst van de Tall Ships die deelnemen aan de Tall Ships Races. De wereld staat op zijn kop vanwege het COVID-19 virus, maar alle hoop is gevestigd op een normale doorgang van het evenement.

Route

The Tall Ships brengen deze zomer niet alleen een bezoek aan Harlingen. Bekijk hier de volledige route van The Tall Ships Races 2022!

Volg de schepen

Volg vanaf hier live alle deelnemende Tall Ships.

Resultaten The Tall Ships Races 2018

Bekijk hier de complete uitslag van The Tall Ships Races 2018.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: