Sail InZicht

Sail-inzicht-tsrh2018

 

Wat, waar en voor wie?

Het zal u niet ontgaan zijn dat van 3-6 augustus 2018 The Tall Ships Races weer in Harlingen plaatsvinden. Een evenement waar Harlingen en de Harlingers trots op kunnen zijn.

Als warming up naar The Tall Ships Races Harlingen hebben wij van 2 t/m 13 juli Sail InZicht georganiseerd! Twee weken vol maritieme activiteiten om dit bijzondere evenement te vieren.

De organisatie heeft een leuk en gevarieerd programma neergezet in samenwerking met het Hannemahuis, Het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, de Waddenvereniging, De Hollandse Helden en verschillende lokale organisaties, verenigingen en leerkrachten.

Het Entrepotgebouw aan de Willemshaven (het evenemententerrein van TSRH2018 in augustus) in Harlingen was tijdens deze twee weken het mekka van culturele workshops, lezingen en entertainment voor zowel jong als oud met als thema’s maritiem, theater, creatief, muziek, natuur en sport. Kortom: alles rondom schepen, zee, het waddengebied en Harlingen!

Tijdens Sail InZicht was er een speciaal programma voor de scholen in de gemeente Harlingen. Alle scholen waren uitgenodigd om langs te komen en deel te nemen aan verschillende activiteiten in het Entrepotgebouw. In de tweede week stond Sail InZicht open voor het publiek en vonden er onder andere workshops, lezingen en entertainment plaats.

Programma voor publiek

Zaterdag 7 juli: Maritiem Inzicht
Een dag vol leuke activiteiten op en rond de Willemshaven. Van 13.00 uur tot 18.00 uur was er onder andere open schip op het opleidingsschip de Maxima van de Maritieme Academie en de Sittard van het Zeekadettenkorps. Daarnaast kon u een presentatie bijwonen op de Willem Barentszwerf en over de Potvis (11fountains) op het Zonnepontje Jonge Seun.

Woensdagavond 11 juli: “Heel Harlingen eet Captain’s dinner”
Aan een grote tafel in het Entrepotgebouw konden mensen aanschuiven om een traditioneel Captain’s dinner te eten. Het diner werd georganiseerd in samenwerking met de horecaondernemers van Harlingen. Ook werd er op deze woensdagavond in alle verzorgingshuizen en wooncentra Captain’s dinner aangeboden.

  • Partners “Heel Harlingen eet Captain’s dinner” – Eetcafé Nooitgedagt, RSG Simon Vestdijk, Het Brouwdok en Restaurant – Wijnbar Ons
Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: