Tall Ships Experience Center

De aanloop naar de Tall Ships Races 2022 kent een bijzondere primeur. Op de begane grond en de eerste verdieping van het pand aan de Willemshaven waar de Stichting Harlingen Sail is gehuisvest, wordt een Tall Ships Experience Center ingericht. De expositie- en ervaringsruimte is bedoeld om jong en oud kennis te laten maken met het spannende heden en rijke verleden van de Tall Ships.

AANSPREKENDE INFORMATIE, VOOR IEDEREEN

Er gaat in het centrum veel aandacht uit naar de missie van de Tall Ships Races: jongeren uit alle lagen van de samenleving de kans en de middelen bieden om een unieke uitdaging aan te gaan die ervaringen en vaardigheden oplevert die hen vormen en een leven lang bijblijven. Ook de inmiddels duurzame relatie van havenstad Harlingen met het zeilevenement wordt in beeld gebracht en beschreven. Een belangrijk deel van de expositie is gewijd aan het traineeprogramma. De informatie is gericht op jongeren en studenten die overwegen mee te varen. Ook ondernemers en businessclubs die stageplaatsen aan boord van een van de Tall Ships willen sponsoren en faciliteren, worden hier geïnformeerd.

ENTHOUSIASMEREN EN VERBINDEN

Het Tall Ships Experience Center aan de Willemshaven in Harlingen stelt een verzameling van foto’s, kaarten en zeilvoorwerpen tentoon en biedt representatieve ontmoetings- en vergaderfaciliteiten. Het centrum is opgezet om iedereen op een laagdrempelige manier te enthousiasmeren en te verbinden aan het zeilevenement en alle feestelijkheden er omheen. Daarnaast is het Experience Center een onderdeel van de te ontwikkelen publieksfunctie van de Willemshaven en onderstreept het de ambitie van Harlingen om dé Tallshipshaven van Nederland te zijn.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, zijn de openingstijden voor het Experience Center nog niet vastgesteld. Zodra we weer publiek mogen toelaten, zullen we de openingstijden op deze website en onze social media publiceren.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: