Alexander von Humboldt II: een opvallende verschijning 

26.06.2018

Met de Alexander von Humboldt II zijn er maar liefst 20 A-klasse schepen die deelnemen aan The Tall Ships Races. Dit maakt een totaal van 60 Tall Ships in vier klassen die te zien zijn tijdens TSRH2018.

Met haar groene zeilen is de Alexander von Humboldt II één van de opvallendste Tall Ships tijdens The Tall Ships Races. Het schip Alexander von Humboldt II heeft haar thuishaven in de Bremerhaven in Duitsland. Met haar 65 meter neemt ze komende zomer deel aan The Tall Ships Races Harlingen 2018. Het schip is sinds 2011 eigendom van ‘de Deutsche Stiftung Sail Training’ (DSST). Met haar bijzondere zeilen wordt ze graag gezien op diverse zeilevenementen.

Bijzondere zeilen
Met haar groene kleur zeilen is zij direct te herkennen. De ‘Alex-2’, zoals zij ook wel liefkozend wordt genoemd, wordt geheel gevaren door vrijwilligers. Van de kapitein tot de kok; iedereen is werkzaam als vrijwilliger aan boord van het schip. Desondanks wordt het schip op zeer professionele wijze gevaren. Jaarlijks worden diverse aanvragen gedaan om mee te kunnen varen op het schip. De ‘Alexander von Humboldt II’ is een civiel Sail Trainingsschip en is daarom toegankelijk voor iedereen.

Het schip is traditioneel getuigd als bark en voert in totaal met 24 zeilen met een totale zeiloppervlakte van 1.360 m2. Bij een gunstige wind kan zij onder zeil een snelheid van 14 knopen halen. Wanneer er helemaal geen wind is kan de machine van 750 PK haar toch op tijd naar de volgende haven brengen. Een prachtig schip wat komende zomer in de haven van Harlingen te bewonderen is.

Benieuwd welke deelnemende A-klasse schepen komende zomer in Harlingen te bewonderen zijn? Bekijk dan ons volledige overzicht van schepen op onze website.

 

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: