Blog – Trainee Nynke Wiersma vanuit Stavanger

01.08.2018

Trainee Nynke Wiersma vaart mee tijdens The Tall Ships Races 2018. In tegenstelling tot de meeste andere trainees vaart Nynke alle races mee, waarbij de start in Sunderland plaatsvindt op 14 juli en de Tall Ships in Harlingen finishen op vrijdag 3 augustus. Nynke houdt ons op de hoogte van haar avonturen aan boord van de Sørlandet. Lees hieronder over haar ervaringen tijdens de Cruise in Company naar Stavanger.

Op 23 juli kwamen wij ’s middags aan in Lindesnes, een klein plaatsje in Noorwegen. Dit was onze eerste stop in de Cruise in Company. Samen met o.a. de Gulden Leeuw lagen wij hier en hadden we ‘Open ship’. Iedereen kon een kijkje komen nemen op de verschillende boten. ’s Avonds was er naast onze boot een concert van een Noorse band waar iedereen heen mocht. We hebben daar de eerste liedjes gehoord en vervolgens zijn we teruggegaan naar de boot en zijn we daar in de mast geklommen om de rest van het concert te zien.

De volgende dag vertrokken we om 8.00 uur richting Tananger. We moesten 1 dag varen en dan kwamen we woensdag aan. In Tananger was eigenlijk een mini Tall Ships Races festival. Er lagen 5 Tall Ships en er waren verschillende eettentjes. We hadden ook weer ‘Open Ship’ en er zijn zo’n 1000 mensen langsgekomen. Voor de trainees werd er een Olympische Spelen georganiseerd, waarbij je verschillende spelletjes moest doen en er uiteindelijk een winnaar uitkwam. ’s Avonds zijn we samen met een paar mensen van de boot naar de zonsondergang gaan kijken aan het water. Dit was echt heel mooi, omdat het heel mooi helder weer was en er 2 Tall Ships voor anker bij de kust lagen. Ook was er ’s avonds nog een mini concert waarbij het hele dorp en de bemanning van de schepen aanwezig waren.

De dag daarna zijn we naar de eindbestemming van de Cruise in Company gevaren: Stavanger. Dit was maar 3 uurtjes varen en er waren allemaal gasten aan boord die meevoeren met een dagtripje. De meeste boten kwamen rond dezelfde tijd aan en dus was het een heel mooi gezicht, want overal waar je keek waren zeilboten en andere kleinere bootjes te zien. De eerste dag in Stavanger hebben we door de stad heen gelopen en een beetje gekeken waar alles was. De tweede dag was de crew parade en de crew party. Ook waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Zelf ben ik gaan surfen, maar je kon bijvoorbeeld ook gaan suppen, klimmen of voetballen. Aan het einde van de middag was de crewparade. Het was heel warm, maar wel heel leuk. De route liep langs alle boten en eindigde bij de main stage waar de verschillende prijzen werden uitgereikt. Daarna was er een crew party in een groot park, waar alle trainees en bemanning van alle schepen aanwezig waren. Er was muziek en eten en daarna was er een concert bij de main stage met verschillende artiesten.

De volgende dag na de party werden we weer gewoon om 7.00 uur gewekt en gingen we met een aantal trainees op een soort excursie naar de Preikestolen. Dit is een berg met een soort platvorm waar je een heel mooi uitzicht over de Fjorden hebt. Om daar te komen moesten we eerst met een Ferry het water oversteken en vervolgens gingen we met een bus richting de berg waar ons een 2 uur lange klim te wachten stond tot aan de top. Hoe hoger we kwamen hoe harder het begon te waaien, en toen we bijna bij het platvorm waren aangekomen waaide het zelfs zo hard dat er een soort zandstormen waren. Uiteindelijk hebben we niet zo lang op het platvorm gestaan, omdat het er te hard waaide. Er was wel echt een prachtig uitzicht en een hele mooie klim. De laatste officiële dag in Stavanger werd afgesloten met een hele mooie vuurwerkshow voor onze boot.

Vandaag vertrekken we om de tweede en laatste race richting Harlingen te varen. De race is verlaat en de start is verplaatst in verband met slecht weer dat naar ons toe komt dus ik ben heel benieuwd hoe het midden op zee is. We varen eerst richting de start en daar zullen we moeten wachten tot we mogen beginnen. Als het goed is komen we dan vrijdag aan in Harlingen.

 

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: