‘Dag van de Vriendschap’ met The Kik op zondag 5 augustus

13.07.2018

Zondagmiddag 5 augustus staat op het hoofdpodium de ‘Dag van de Vriendschap’ centraal. In de historische havenstad vindt op ‘Harbour Stage’ de eerste Nederlandse editie van World Friendship Day plaats. De hoofdact tijdens deze middag is de vermaarde Rotterdamse band The Kik. Hun optreden zal volledig in het teken van de vriendschap staan.

De Dag van de Vriendschap, een initiatief van Podium Harlingen, is een eerbetoon aan de persoonlijke en maatschappelijke waarde van vriendschap. Op 5 augustus wordt dit van 13.00 uur tot 18.00 uur gevierd met veel muziek, verhalen, presentaties en poëzie. Er wordt speciaal stilgestaan bij vriendschap aan land én op zee. Zo ontstaan er onder de jonge trainees die deelnemen aan The Tall Ships Races vriendschappen-voor-het-leven aan boord.

World Friendship Day werd in 1935 voor het eerst uitgeroepen door het Amerikaanse congres en vindt sindsdien ieder jaar op de eerste zondag van augustus plaats. Vrienden en vriendinnen vieren dan samen hun vriendschap. Inmiddels hebben allerlei landen zich hierbij aangesloten en nu volgt dus ook Nederland.

Het belooft een vrolijke en waardevolle middag aan de Willemshaven te worden met medewerking van vele bekende en onbekende Nederlanders (waaronder Peter R. de Vries), Friezen, Harlingers en zeelieden. Daarbij is volop ruimte voor bijzondere initiatieven. In samenwerking met Willem de Vries van Noardewyn Live/Omrop Fryslân gaan we op zoek naar het mooiste Friese liedje dat over vriendschap is gemaakt. En wat is het mooiste Nederlandstalige gedicht dat ooit over vriendschap is geschreven? Huisdichter Cornelis trapt af met een eerste shortlist. De presentatie van de Dag van de Vriendschap is in handen van journalist-criminoloog Simon Vuyk, initiatiefnemer van Podium Harlingen: “Vriendschap maakt mensen gelukkiger en de samenleving beter en veiliger.”

Bekijk hier het gehele programma tijdens The Tall Ships Races Harlingen.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: