De Taalkaravaan doet The Tall Ships Races aan

25.06.2018

Tijdens The Tall Ships Races gaat De Taalkaravaan voor anker in Harlingen. Daarmee versterkt Lân fan taal het evenement met een rijk (muziek)programma waarin talen en verhalen centraal staan.

Taalkaravaan-opmaat tijdens ‘Sail InZicht’ op 8 juli

Met ‘Sail InZicht’ (2 t/m 13 juli) worden Harlingen en omgeving warm gemaakt voor The Tall Ships Races. Op zondag 8 juli brengt Lân fan taal in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven de literaire voordracht ‘Tongen’ van schrijver/performer Nyk de Vries. Hij beschrijft en bezingt hierin hoe talen en religieuze ervaringen in Malawi (Afrika) en Zwaagwesteinde (Friesland) door elkaar lopen. Het stuk ging op Oranjewoud Festival in première en is nu te zien op Oerol. Speciaal voor ‘Sail InZicht’ maken schrijver/verhalenverteller Douwe Kootstra en de befaamde bayanspeler Oleg Fateev de voorstelling ‘Waddingen’. Ze laten zich voor verhalen en muziek inspireren door de roman ‘Anna Casparii of Het Heimwee’ van Theun de Vries, die zich afspeelt in Harlingen.

Programma zondag 8 juli Entrepotgebouw

  • 16.00 uur Inloop (bar open Anna Casparii)
  • 16.30 uur ‘Tongen’ van schrijver/performer Nyk de Vries
  • Vanaf 17.30 uur koud buffet (Anna Casparii)
  • 19.30 uur ‘Waddingen’
  • De voorstellingen zijn gratis bij te wonen, graag reserveren via sailinzicht@harlingensail.com

Taalkaravaan tijdens The Tall Ships Races

Tijdens elke ‘halte’ van de Taalkaravaan zijn het Redactielokaal en de Relaxerette present. Zo ook tijdens The Tall Ships Races. Beide activiteiten zijn fotogenieke publiekstrekkers voor jong en oud. In het Redactielokaal staan zo’n vijftien oude typemachines in een knusse setting bij elkaar. Bezoekers worden uitgenodigd een tekst te schrijven en ervaren schrijvers/dichters ondersteunen hierbij. De Relaxerette van kunstenaar Arjan Kruidhof is een ronddraaiende installatie die je meevoert naar een ander perspectief. Je ligt in een hangmat, krijgt een koptelefoon op en luistert naar (speciaal geschreven) verhalen en geluiden die de gedachten even stilzetten.

In Harlingen wordt de Taalkaravaan aangevuld met de oude Catalaanse ambulance van theatermakers Eelco Venema en Lourens van den Akker (samen: Homsk). Stap in de ambulance en ervaar de video-installatie ‘Us Buorman Yn Tallinn’ over de reis die ze maakten naar Tallinn (Estland), op zoek naar de Europese droom. Op zaterdag en zondag is bovendien het Iepen Up DING aanwezig: een levensgroot oor dat op zoek is naar verhalen, meningen en anekdotes voor de wereld van de toekomst. Als de schepen op maandag 6 augustus weer worden uitgezwaaid, wordt tot slot door het Taalkaravaan-team het ‘oorlam’ uitgedeeld. Een talig cadeautje dat verwijst naar de wereld die schuilgaat achter schipperstaal.

De Taalkaravaan is een samenwerking van Afûk, Explore the North en Lân fan taal.

Bekijk nu het volledige programma tijdens The Tall Ships Races Harlingen.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: