Duitse Grossherzogin Elisabeth meldt zich aan!

10.04.2018

Weer een nieuwe aanmelding van een A-klasse schip. Het Duitse Tall Ship Grossherzogin Elisabeth ligt van 3 tot en met 6 augustus in de Haven van Harlingen. Ze werd in 1909 gebouwd als handelschoener onder de naam San Antonio. Vervolgens werd ze verbouwd in 1936. Ze kreeg een nieuwe motor en functioneerde tot 1971 als handelsschip. Uiteindelijk werd het schip verkocht aan Duitse eigenaren en werd ze gedoopt tot passagiersschip Ariadne.

Van handelschoener tot opleidingsschip

Vanaf 1982 opereert zij vanuit de thuishaven Elsfleth in Duitsland. Sindsdien functioneert ze als trainingsschip voor scheepstechnici en marineofficieren. De huidige eigenaar is de stichting Schulschiffverein Grossherzogin Elizabeth. Het schip is ook in 1982 omgedoopt tot het schip met de naam waarmee zij nog steeds vaart, namelijk Grossherzogin Elisabeth.

Momenteel wordt ze niet alleen ingezet als opleidingsschip, maar wordt er door de vrijwillige bemanning commercieel gevaren op de rivier de Weser. Ook maakt ze regelmatig reizen over de Noordzee naar de Baltische Staten en doet ze regelmatig mee als deelnemer aan The Tall Ships Races. Ook dit jaar zal Grossherzogin Elisabeth deelnemen en ligt ze na de finish in de haven van Harlingen.

Benieuwd welke deelnemende A-klasse schepen komende zomer in Harlingen te bewonderen zijn? Bekijk dan ons volledige overzicht van schepen op onze website.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: