Enkeltje Havana – Harlingen door de Wylde Swan

31.05.2018

Één van de schepen die komende zomer ook meedoet met The Tall Ships Races vaart zaterdagmiddag 2 juni om 15.00 uur Harlingen binnen vanuit Havana. De Wylde Swan was de afgelopen zeven weken de thuisbasis van 28 jonge oceaanzeilers, 4 bèta-docenten en 8 bemanningsleden. Deze 15- en 16- jarigen keren terug met kennis van de zee, de natuur en onmisbare praktijkkennis ten aanzien van schoolvakken. Burgemeester Roel Sluiter geeft de jonge oceaanzeilers een warm onthaal op de kade.

De Wylde Swan is de grootste tweemast topzeilschoener ter wereld en heeft als thuishaven Makkum. In de winter worden er educatieve jongerenreizen gemaakt naar de Caribbean. Komende zomer gaat de Wylde Swan de strijd aan tegen de grootste zeilschepen ter wereld tijdens The Tall Ships Races. Harlingen is van 3 t/m 6 augustus de finishhaven van deze spectaculaire race met circa 60 grote zeilschepen met aan boord duizenden trainees uit ruim dertig verschillende landen

Op zondag 3 juni heeft Wylde Swan open schip. Ervaar zelf hoe het is op een Tall Ship en kom alvast in de stemming voor augustus. Aanmelden hiervoor kan via de site. 

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: