Grootste Tall Ships naar Harlingen

27.03.2018

Komende zomer is het grootste traditionele zeilschip ter wereld te bewonderen in Harlingen. De Sedov uit Rusland zet haar koers richting Harlingen. Ook het op één na grootste zeilschip ter wereld, de Kruzenshtern, heeft laten weten deel te nemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Grootste zeilschip Sedov

Tussen 1921 en 1936 werd de Sedov ingezet om voornamelijk steenkool te vervoeren. Momenteel is zij in het bezit van de Technische Universiteit van Kaliningrad wat ook haar thuishaven is. Met haar 117 meter is de Sedov het grootste traditionele zeilschip ter wereld wat nog vaart.

Van Padua naar Kruzenshtern

Na de Sedov is de Kruzenshtern met haar 114 meter het op één na grootste traditionele zeilschip. De Kruzenshtern kwam in de vaart onder de naam Padua. In 1933-1934 zeilde de Padua in slechts 67 dagen van Hamburg naar Zuid-Australië. Dit was een wereldrecord. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak hielden de lange reizen als vrachtschip op. Na de oorlog werd de Padua overgedragen aan de Sovjet-Unie. Daarbij werd ze omgedoopt tot de Kruzenshtern en werd ze in 1955 onderdeel van de Russische Marine als opleidingsschip.

Op 3 augustus varen de Sedov en de Kruzenshtern de haven binnen en zijn zij te bewonderen tot en met 6 augustus tijdens The Tall Ships Races Harlingen. Naast deze twee grote schepen worden er nog zo’n 80 andere grote en kleine Tall Ships verwachten in Harlingen. Een groots maritiem festijn voor jong en oud.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: