Headliners op de zaterdag: Muziekspektakel ‘The Best of Britain’ en Jack and the Weatherman!

30.04.2018

Tijdens The Tall Ships Races valt er voor iedereen, van jong tot oud, veel te doen, zien en genieten! Eerder werden voor de vrijdag al optredens van o.a. Ali B, Elske DeWall, Dilana Smith, Marcel Kapteijn (Ten Sharp) en Cindy Oudshoorn met de Hubert Heeringa All Stars Band bekendgemaakt.

Vandaag kunnen we daar een optreden van Davina Michelle aan toevoegen. Zij werd in één klap bekend toen ze een cover van What About Us op internet plaatste, waar zelfs P!nk van ondersteboven was. Ook kunnen we een groot deel van het programma op de zaterdag bekendmaken.

De zaterdagmiddag staat o.a. in het teken van de crew parade en de prijsuitreiking op The Harbour Stage. De parade was tijdens de vorige editie in 2014 een hoogtepunt en belooft ook dit jaar weer een grote feestelijke optocht door het stadshart te worden! Bij terugkomst op de Willemshaven wordt de crew met veel tromgeroffel opgewarmd door Slaanderij Fan Harlingen en hierna kan iedereen los gaan met de Makkumer Blues Brothers. Zij zullen er ongetwijfeld een opzwepend feestje van maken!

Op The New Horizon Stage van het Beachplein kun je ’s middags genieten van optredens van funk & soul bands. Tussen de optredens door draait DJ Joepie vanuit zijn oude brandweerwagen plaatjes met de rust van jaren terug. ‘DJ Old Way’ weet dat swing en relaxed samengaan. ’s Avonds wordt het podium afgesloten met een optreden van Jack and the Weatherman! Dit akoestische duo, bestaande uit Berry Krikken (Jack) en Sebastiaan Weerman (The Weatherman), belicht met hun muziek de zonnige kant van het leven. Geïnspireerd door o.a.: The Lumineers, Bob Marley, Jason Mraz, Luka Bloom, Mumford and Sons, Simon and Garfunkel e.v.a. brengen zij verhalenderwijs pop/folk/reggae liedjes met mooie tweestemmige harmonieën en enorm veel energie. Liefhebbers van fijne zomer vibes weten waar ze deze avond moeten zijn.

Zaterdag is The Solar Talent Stage gereserveerd voor aanstormend talent. In samenwerking met Friesland Pop staan hier Friese bands en acts te popelen om het publiek te laten zien wat zij in hun mars hebben. Maar liefst zes acts met eigen liedjes en covers passeren de revue: van singer-songwriters naar pop en van indie naar rock. Dus kom, kijk en luister!

The Harbour Stage

Captain Darlin’ zal de zaterdagavond op The Harbour Stage openen. Fokke de Jong (drums), Willo de Bildt (bas), Ruben Mulder (toetsen) en Jan Tekstra (gitaar/zang) van Captain Darlin’ zijn fan van de zompige soul! Ze brengen muziek van hun helden als Otis Redding, Donny Hathaway, Marvin Gay, The Meters, Earth Wind & Fire. Deze muziek omhullen ze met een eigengereid jasje en vullen het repertoire aan met soul volle juweeltjes van zichzelf. Special guest deze avond is Femke Hoeksma (zang).

Met het muziekspektakel ‘The Best of Britain’ wordt de zaterdag afgesloten. De grootste hits van The Beatles tot Coldplay en zo’n beetje alles daar tussenin zal van The Harbour Stage spetteren! Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda van Aarsen zijn de vocalisten. Samen met vijf topmuzikanten waaronder multi-instrumentalist Hubert Heeringa brengen zij een avondvullende show vol nostalgie maar ook met een aantal recente wereldhits. Deze fantastische muzikale beleving moet je hebben meegemaakt!

Komende weken wordt er meer bekendgemaakt over het programma tijdens The Tall Ships Races Harlingen van 3 tot en met 6 augustus. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten!

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: