Maritiem InZicht, Lân fan Taal en ‘Heel Harlingen eet Captain’s dinner’

27.06.2018

In aanloop naar The Tall Ships Races Harlingen organiseren we van 2 t/m 13 juli Sail InZicht. Het biedt een maritiem programma voor de ruim 1500 basisschoolleerlingen in de Gemeente Harlingen en de eerste- en tweedejaars leerlingen van de RSG Simon Vestdijk en de Maritieme Academie.

De leerlingen lopen door een tijdmachine het Entrepotgebouw aan de Willemskade binnen en belanden in het verhaal van Jan Holstein. Een echte ‘Ouwe Seun’, geboren in 1850, die vanaf zijn twaalfde jaar meevoer aan boord en veel avonturen beleefde. Naast het programma voor de scholen organiseren we in de tweede week meerdere activiteiten voor het algemene publiek:

Zaterdag 7 juli: Maritiem InZicht

Een dag vol leuke activiteiten op en rond de Willemshaven. Van 13.00 uur tot 18.00 uur is er onder andere open schip op het opleidingsschip de Maxima van de Maritieme Academie en de Sittard van het Zeekadettenkorps. Daarnaast kunt u een presentatie bijwonen op de Willem Barentszwerf en over de Potvis (11fountains) op het Zonnepontje Jonge Seun. Gratis toegang!

Zondag 8 juli: Lân fan Taal

In het Entrepotgebouw op de Willemshaven verzorgt Lân fan Taal twee voorstellingen,’Tongen’ en ‘Waddingen’.

U kunt genieten van één of beide voorstellingen en tussendoor optioneel van een koud buffet verzorgd door Hotel/Restaurant Anna Casparii.

16.00 uur: Deuren open
16.30 uur: Literaire voordracht ‘Tongen’ door schrijver/performer Nyk de Vries. Hij beschrijft en bezingt hierin hoe talen en religieuze ervaringen in Malawi (Afrika) en Zwaagwesteinde (Friesland) door elkaar lopen.
17.30 uur: Koud buffet (á 15 euro)
19.30 uur: Voorstelling ‘Waddingen’ door Douwe Kootstra en de befaamde bayanspeler Oleg Fateev. Speciaal voor Sail InZicht geschreven. Ze hebben zich voor verhalen en muziek laten inspireren door de roman ‘Anna Casparii of Het Heimwee’ van Theun de Vries, die zich afspeelt in Harlingen.

Gratis toegang! Aanmelden voor de voorstellingen en evt. koud buffet (á 15 euro p.p.) via sailinzicht@harlingensail.com

Woensdag 11 juli: “Heel Harlingen eet Captain’s dinner”

Aan een grote tafel in het Entrepotgebouw kunnen mensen aanschuiven om een traditioneel Captain’s dinner te eten. Het diner wordt georganiseerd in samenwerking met horecaondernemers uit Harlingen. Ook wordt er op deze woensdag in alle verzorgingshuizen en wooncentra het Captain’s dinner aangeboden.

  • De deuren zijn open vanaf 17.00 en u kunt aanschuiven bij het diner tot 19.00 uur. Eindtijd 20.00 uur.
  • Tickets voor het diner in het Entrepotgebouw zijn verkrijgbaar via VVV Harlingen á 15 euro p.p. (exclusief drankjes).

*Partners “Heel Harlingen eet Captain’s dinner” – Eetcafé Nooitgedagt, RSG Simon Vestdijk, Het Brouwdok en Restaurant – Wijnbar Ons

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: