Nieuw Russisch schip meldt zich aan!

06.04.2018

Naast de grote Russische schepen de Sedov en de Kruzenshtern heeft ook de Mir zich aangemeld. Dit is al het vierde Russische schip wat deelneemt aan de race en dus zal finishen in de haven van Harlingen. Evenals de Sedov en de Kruzenshtern is ook de Mir een Russisch opleidingsschip. Ze staat bekend als één van de snelste A-klasse zeilschepen ter wereld.

Aan boord van de Mir

Het Russische opleidingsschip uit Sint-Petersburg is een zogeheten driemastvolschip gebouwd in 1987. Met haar lengte van 109,4 meter is het opleidingsschip uitgerust met 26 zeilen. Hierdoor is een crew van dertig man nodig om met het Russische schip te zeilen.

Jaarlijks stappen tientallen trainees aan boord van het Russische opleidingsschip. De trainees, jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die aan boord stappen spelen op de Mir tijdens The Tall Ships Races een essentiële rol. Aan boord van de Mir is hut accommodatie voor 130 passagiers. Voor dagtochten ligt dit getal hoger, namelijk op 250 passagiers.

Haar eerste en meest bekende kapitein was Victor Antonov, die tot op hoge leeftijd het schip aanvoerde in The Tall Ships Races. Zusterschepen van de Mir zijn o.a. de Poolse Dar Mlodziezy, de Khersones en Druzhba uit Oekraïne en de Nadezhda en Pallada uit Vladivostok, Rusland. Tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 komt zij net zoals in 2014 opnieuw naar Harlingen. Het Tall Ship wordt tijdens de race bemand met ongeveer 55 bemanningsleden en 96 cadetten of trainees. Zij is net als de andere Russische schepen te bewonderen van 3 tot en met 6 augustus in Harlingen.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: