Omrin ‘circulair partner’ van TSRH2018

21.07.2018

Omrin heeft zich als trotse circulair partner verbonden aan The Tall Ships Races Harlingen 2018, met als doel om samen zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Dit betekent dat bijvoorbeeld al het afval dat tijdens het evenement van 3 t/m 6 augustus wordt geproduceerd duurzaam door Omrin wordt ingezameld (met fossielvrije inzamelvoertuigen) en duurzaam verwerkt; een groot gedeelte van het Harlinger afval wordt gerecycled en van een deel wordt duurzame energie gemaakt. Daarnaast zorgt Omrin ervoor dat het evenemententerrein en het centrum van de stad op een duurzame manier wordt schoongehouden. Ook zijn er een tiental trainees geadopteerd door Omrin.

De door Omrin geadopteerde trainees doen mee aan de Omrin’s ‘Waste Challenge’. Tijdens deze ‘Waste Challenge’ worden ze uitgedaagd om de gezamenlijke afvaluitdaging aan te pakken: hoe kunnen we beter met afval omgaan en hoe voorkomen we het? Ze kijken letterlijk en figuurlijk uit over de reling om tijdens de Waste Challenge drie dingen te onderzoeken: hoe ziet het afval er in Stavanger en Harlingen uit en hoe gaan we ermee om? Hoe ga je om met afval op een schip? En hoe ziet het plastic probleem op zee eruit? Doel is om de jeugd bewust te maken van afval en mee te laten denken. Om zo samen tot creatieve oplossingen te komen om afval te voorkomen en hoe we er mee om kunnen gaan zolang we als samenleving nog altijd afval produceren. Op het duurzaamheidsplein zal Omrin ook uitgebreid voorlichting geven over afval, afvalscheiding en hergebruik. Want afval is grondstof en het is een gezamenlijke uitdaging daar op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Naast de samenwerking tijdens The Tall Ships Races Harlingen werkt Omrin ook met de gemeente en burgers in Harlingen enthousiast samen om de stad schoner en mooier te maken. Voor een wereld waarin iedereen, jong en oud, bewust omgaat met afval, ze gezamenlijk actief streven naar recycling en hergebruik en alle kringlopen willen sluiten. Met Himmelwiken, kunst uit afval-projecten, de Omrin Estafette Kringloopwinkel in Harlingen, de Light Challenge 2018 in de Willemshaven, ruim 40 nieuwe ondergrondse containers in de stad en regelmatige voorlichting werken ze dagelijks samen om afval te voorkomen, te recyclen en afval op een verantwoorde manier te verwerken.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: