Tallship ‘Christian Radich’ van 9 maart tot 8 april in Harlingen 

09.03.2017

Studentenuitwisseling
Donderdagochtend 9 maart komt het Noorse tallship Christian Radich met hoogwater (circa 7 uur) in Harlingen aan. De Christian Radich is gebouwd in 1937 en onder andere bekend door de film Windjammer uit 1958 en de televisieserie The Onedin Line uit de jaren zeventig. Het schip komt hier allereerst voor een uitwisselingsproject tussen Noorse studenten en studenten van de Maritieme Academie Harlingen. De Nederlandse studenten gaan een week varen op de Christian Radich en Noorse studenten gaan naar school op de Maritieme Academie. De Nederlandse studenten vertrekken op 20 maart en zijn zondag 26 maart weer terug in de haven.

Startschot wervingscampagne op 7 april
Een paar weken later, op vrijdag 7 april komen de leden van de Frisian Tall Ships Club bijeen aan boord om officieel het startschot te geven voor de werving van trainees voor The Tall Ships Races Harlingen 2018. Ook vertegenwoordigers van de andere deelnemende havensteden zijn hierbij van de partij.

Bij de vorige editie van The Tall Ships Races Harlingen in 2014 werd een record gevestigd van 314 trainees. In 2018 hoopt de organisatie dit te overtreffen met een recordaantal van 350. De leden van de Frisian Tall Ships Club maken zich sterk voor een succesvol evenement in Harlingen, waarbij ook wordt samengewerkt met Stichting Kulturele Haadstêd Leeuwarden 2018.

Aan The Tall Ships Races Harlingen kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar als trainee meevaren van Stavanger (Noorwegen) naar finishhaven Harlingen. Een geweldig, onvergetelijk avontuur! Meerdere trainees van de vorige editie hebben toegezegd om als ambassadeurs voor de nieuwe lichting trainees op te treden. Zij vertellen op 7 april over hun avonturen en ervaringen in 2014.

De bijeenkomst op 7 april aan boord van de Christian Radich is bedoeld voor leden én potentiële leden van de Frisian Tall Ships Club. Wie geïnteresseerd is in een lidmaatschap of graag bij de aftrap van de wervingscampagne aanwezig wil zijn, is van harte uitgenodigd contact op te nemen met de Frisian Tall Ships Club via frisiantallshipsclub.nl.

8 april bezoekers welkom aan boord 
Tijdens de vlootdag, op zaterdag 8 april is het publiek welkom aan boord om het tallship Christian Radich te bezichtigen. Op 7 en 8 april ligt het schip aan de Dokkade bij treinstation Harlingen Haven.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: