Themapleinen tijdens TSRH2018

09.04.2018

The Tall Ships Races Harlingen van 3 tot en met 6 augustus beloven een waar spektakel te worden. Naast vele unieke Tall Ships zijn er vijf themapleinen voor jong en oud. Zo worden er op de Willemshaven en Zuiderhaven diverse activiteiten georganiseerd met muziek, horeca en verschillende markten. The Tall Ships Races doet voor de tweede keer Harlingen aan. Waar Harlingen in 2014 nog de starthaven was van de spectaculaire race, is Harlingen begin augustus de finishhaven. Het wordt weer een fantastisch evenement dat iedereen zich zal blijven herinneren.

Beachplein

Op het evenemententerrein komen in totaal drie podia. Op de Willemshaven komt een Beachplein waar The New Horizon Stage het middelpunt wordt. Hier kan de bezoeker luisteren naar opzwepende muziek, genieten van heerlijk eten van verschillende foodtrucks en rondstruinen over de Happy lifestyle markt. Ook ligt in de haven de grootste Bruine Vloot van Europa.

Ambachtsplein

Naast het Beachplein komt het Ambachtsplein. Hier nemen bezoekers een stapje terug in de tijd. Oude ambachten worden tentoongesteld, zoals nettenboeters en een oude taanderij.

Tijdens de kinderspeelweek wordt in Spijkerstad door de kinderen een piratenschip gebouwd. Het schip zal uiteindelijk worden tentoongesteld op de Willemshaven waar het schip het middelpunt wordt van het Kidsplein. Op het Kidsplein worden de kinderen vermaakt door Jack Sparrow en zijn piratenvrouwen. Ze leren mastklimmen en er worden verhalen van vroeger voorgedragen.

Duurzaamheidsplein

Het thema duurzaamheid krijgt tijdens The Tall Ships Races Harlingen een bijzondere plek. Op het Duurzaamheidsplein komt The Solar Stage en daarnaast verschillende bedrijven en organisaties die hun bijdrage aan verduurzaming presenteren. Ook is er een Education Center, waar duurzaamheid een grote rol speelt en lokale organisaties zichzelf presenteren.

Cinemaplein

Richting het centrum komt het Cinemaplein waar op grote beeldschermen avonturen worden getoond van verschillende schepen en reisverhalen van de kapiteins. Daarnaast kunnen bezoekers ’s avonds onder de sterren genieten van verschillende maritieme films.

Muzikale centrum van TSRH2018

Net als vier jaar geleden komt op de kop van de Willemshaven het hoofdpodium The Harbour Stage. Dé locatie om te genieten van de overweldigende Sail In en Sail Out, maar ook de muzieklocatie waar verschillende acts komen optreden.

Daarnaast mogen de shantykoren niet ontbreken tijdens dit maritieme festijn. In de Zuiderhaven gaan 20 shantykoren uit heel Nederland optreden tijdens het Shantykorenfestival.

Kortom: een uniek spektakel van 3 tot en met 6 augustus dat je niet mag missen! Binnenkort wordt de nadere invulling van de themapleinen en de muziekacts bekendgemaakt. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Beachplein

Happy lifestyle markt

Kidsplein

Muzikale centrum van TSRH2018

 

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Meer nieuws & ontwikkelingen

Deel deze pagina: