Doelstellingen

Doelstellingen

TSR2018 logoThe Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs). Op de schepen varen circa 3.000 bemanningsleden waarvan meer dan de helft bestaat uit zeiltrainees. De doelstelling voor 2018 is 350 trainees. Deelname aan The Tall Ships Races is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar een onvergetelijke ervaring waar ze hun leven lang voordeel van hebben.

Maritiem evenement met een missie

Behalve een indrukwekkend schouwspel voor het publiek, zijn The Tall Ships Races een evenement met een missie: De persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten.

Aandacht voor duurzaamheid

Met de zeilsport als aansprekend symbool, gaat tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 veel aandacht uit naar duurzaamheid. Zo worden alle schepen die in de Harlinger haven liggen aangesloten op Waddenstroom. Waddenstroom is onderdeel van Wind Power Centre, gevestigd in Harlingen en Partner van Harlingen Sail.

Met de gemeente Harlingen zijn gesprekken gestart over de inzet en promotie van Liquified Natural Gas (biogas of bos gecompenseerd gas).

Missie

The Tall Ships Races hebben een duidelijke missie:

De persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: