Harlingen Sail

 INLEIDING

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen.
Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs).
Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

De Tall Ships Races bestaan altijd uit twee of drie etappes, waarbij verschillende Europese havens worden aangedaan. De verschijning en verrichtingen van de schepen zijn spectaculair en passen in de beste tradities van de Nederlandse scheepvaart. De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten.

Stichting Harlingen Sail organiseert het evenement The Tall Ships Races Harlingen (TSRH) in nauwe samenwerking met en in opdracht van de gemeente Harlingen.
The Tall Ships Races is het grootste meerdaagse evenement ooit in Friesland gehouden, in 2018 in samenwerking met Stichting Kulturele Haadstêd Leeuwarden 2018. Het is van groot economisch en toeristisch belang. Het is een evenement van evident internationaal niveau, dat blijvende invloed zal hebben op het economische, toeristische, sportieve en culturele klimaat en imago.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: