De uitdaging

Ben je een avonturier of had je al een backpack vakantie in gedachten?

Als trainee aan boord van een Tall Ship ontdek je echt ‘new adventures’. Geen mobieltjes of tablets, rondom zee en de kracht van de natuur, samenwerking en interactie. Niet alleen zeilvaardigheden tellen, maar vooral ook sociale vaardigheden: je plek vinden in de groep, deelnemen aan discussies en spelvormen, omgaan met leeftijdgenoten met een volledig andere achtergrond en andere interesses en studie-ervaringen.

In de aanloop naar The Tall Ships Races word je uitgedaagd om zelf een sponsor voor jouw deelname te vinden. Daarbij word je door middel van een presentatie- en coachingprogramma ondersteund. Dat levert je waardevolle vaardigheden op, die te pas zullen komen bij latere sollicitatie- en loopbaanactiviteiten. Je leert netwerken, jezelf presenteren en anderen aan jouw doelen te verbinden (crowdfunding).

Tall Ships Races Harlingen werkt voor het trainee programma samen met Windseeker, een agentschap voor Tall Ships, aangesloten bij STO-Garant. Daarmee hebben alle trainees de garantie,  dat wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld i.v.m. Corona maatregelen, ze de volledige reissom terug krijgen. Met STO-Garant voldoet Windseeker aan alle eisen van de Europese Pakketreizen Richtlijn. Dat betekent dat er meer voordelen zijn, zoals bijvoorbeeld het recht op het sturen van een vervangende deelnemer als je zelf niet meer deel kunt nemen. 

Voor meer informatie kun je terecht op  STO-Garant.

Via Windseeker wordt tevens een reisverzekering afgesloten voor alle trainees, voor meer informatie over de dekking: Verzekeringskaart.

Deel deze pagina: