De uitdaging

Crossing Borders, De Grenzen Over

Ga je met ons mee?

Beleef de reis van je leven tijdens the Tall Ships Races 2022!

Je vaart mee op een Tall Ship van Esbjerg naar Harlingen. Van ervaren trainees hebben we geleerd dat dit een life changing ervaring is.

Voor iedereen van 15-25 jaar!

We helpen je de kosten bij elkaar te krijgen.

Deze kosten zijn €999,-. Die worden garant gesteld, mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvang je het terug. Betaling wordt vooraf gedaan, dit kan op het moment dat je alles verzameld hebt. Inbegrepen in de kosten zijn het vervoer naar Esbjerg, algemene kosten zoals eten, drinken en verblijf aan boord, activiteiten in Harlingen, waaronder een diner tijdens de crewparty. Het is verstandig een extra bedrag te sparen, onder andere voor zakgeld.

Vertrek is 9 juli per touringcar naar Esbjerg. Daar is op dat moment het evenement in volle gang. Je gaat aan boord van het schip waar je op ingedeeld bent.

Op 10 juli vaar je in een grote optocht van schepen weg uit Esbjerg en start de race richting Harlingen.

Op 14 juli ontvangt Harlingen alle schepen In een feestelijke optocht.

15 juli zijn de hele dag speciale activiteiten voor alle crewleden en trainees, waaronder een crewparade (een optocht door de stad waarin alle schepen hun mensen presenteren, opgeluisterd met muziek van corpsen en iedereen maakt er een mooie presentatie van) en ’s avonds een speciaal feest, de crewparty.

16 juli zit het erop en ga je weer van boord.

Covid en de TSR 2022

Algemeen

Hoe het er volgende zomer precies uit gaat zien wat betreft de maatregelen in Denemarken en Nederland, kunnen we op dit moment niet zeggen. Dat er regels zullen zijn, is natuurlijk wel te verwachten.

Op de schepen

Je kunt er vanuit gaan dat de meeste schepen alleen trainees aan boord zullen toelaten, die volledig gevaccineerd zijn. We weten echter ook van een aantal Nederlandse schepen dat die dat niet zullen eisen als onze overheid dat niet verplicht. En dat is nu niet zo. Op dit moment vallen de schepen onder de Coronatoegangsregels voor de meerdaags tochten, wat betekent dat je kunt deelnemen als je de ziekte in de 6 maanden voor vertrek hebt gehad, negatief getest of gevaccineerd bent.

Reizen naar Denemarken

Ook Denemarken heeft voorwaarden om het land in te komen. Deze voorwaarden zijn vergelijkbaar met de Nederlandse Coronatoegangsregels. Voor de details: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/denemarken/reizen/reisadvies

 

 

Tall Ships Races Harlingen werkt voor het trainee programma samen met Windseeker, een agentschap voor Tall Ships, aangesloten bij STO-Garant. Daarmee hebben alle trainees de garantie,  dat wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld i.v.m. Corona maatregelen, ze de volledige reissom terug krijgen. Met STO-Garant voldoet Windseeker aan alle eisen van de Europese Pakketreizen Richtlijn. Dat betekent dat er meer voordelen zijn, zoals bijvoorbeeld het recht op het sturen van een vervangende deelnemer als je zelf niet meer deel kunt nemen. 

Voor meer informatie kun je terecht op  STO-Garant.

Via Windseeker wordt tevens een reisverzekering afgesloten voor alle trainees, voor meer informatie over de dekking: Verzekeringskaart.

Deel deze pagina: