Voor wie?

Alle jongeren van 15 tot 25 jaar zijn welkom om aan de zeilwedstrijden deel te nemen.

50% van de bemanningsleden aan boord van een Tall Ship bestaan uit trainees. Naast kennismaking met alle aspecten van het zeilen, zoals manoeuvreren, navigeren, het beklimmen van de masten, koken en schoonmaken, wachtlopen, vinden er aan boord van de schepen ook veel andere activiteiten plaats die de culturele uitwisseling stimuleren, zoals debatten, (intern)nationale diners, spellen en discussies, gerelateerd aan culturele verschillen en/of specifieke thema’s.

Hou je van avontuur, vind je het interessant om internationale contacten op te doen, ga jij de fysieke uitdaging aan en lijkt het je leuk om de wedstrijd van Esbjerg naar Harlingen actief mee te varen?! Dan is The Tall Ships Races Harlingen 2022 jouw avontuur!

Vriendschappen voor het leven worden gesloten, de gasthavens zijn enkele dagen het ‘middelpunt van de wereld’. Kades vullen zich met indrukwekkende historische zeilschepen, in een feestelijk decor waarin nautische tradities en cultuur samen gaan. De wedstrijden, crew parades en feestelijkheden trekken in Harlingen ca 300.000 bezoekers.

Bekijk nu ook het filmpje van Ellen Smid, zij vertelt haar ervaringen van 2014 en wat het haar gebracht heeft.

Deel deze pagina: