Limited editions en tipjes van de sluier

Het begint nu echt te kriebelen. Nog 50 dagen tot de Tallships de haven van Harlingen binnenvaren. En met de Tallships tientallen artiesten, ruim tweehonderd vrijwilligers en tienduizenden bezoekers. Het stressniveau op het projectbureau is nog onder controle, maar de temperartuur stijgt en iedereen werkt knetterhard om ook de laatste zaken op orde te krijgen. Wat een fijn team! En wat een inzet om er voor iedereen een spetterend feest van te maken!

Nu we zeven weken voor de start zitten, zal de zichtbaarheid van het evenement snel toenemen. De eerste advertentiecampagnes zijn reeds gestart, er staat een groot bord langs de A31, het aantal social mediaposts neemt toe en de stad krijgt langzaam onze kleuren. Onder andere door de feestelijke vlaggetjes, in samenwerking met Harlingen Welkom aan Zee en Ondernemend Harlingen. We hebben daarnaast een serie van vier fraaie nostalgische posters met een knipoog laten drukken. Die zijn verkrijgbaar bij TIP Harlingen op de Grote Bredeplaats en op zaterdagmiddag en zondagmiddag in ons Informatiecentrum op de Nieuwe Willemshaven. Haalt u ook een gratis poster op om achter uw raam te hangen? Of een gratis (setje) ansichtkaart(en) om naar vrienden of familie te sturen en hen uit te nodigen voor ons evenement? Leuk!

Na de posters en ansichtkaarten, komt er een nieuwe lading vlaggen in verschillende formaten. Die zijn binnenkort te koop in ons informatiecentrum of via onze webshop. Hou onze social media maar in de gaten. Daar geven we een seintje zodra de nieuwe voorraad binnen is. En dat geldt ook voor onze merchandise. Een unieke dames- en herenpolo in een limited edition. Dus op is in dit geval op. Ook onze stoere caps en hippe festivalhoedjes komen tegelijk met de polo’s binnen. En daarna komen de hoodies, jassen, T-shirts en andere leuke items. Voor alles geldt dat we een beperkte oplage hebben. Het zou zomaar kunnen zijn dat bepaalde items tijdens het evenement nog slechts in beperkte mate(n) beschikbaar zijn. Wil je als echte Harlinger en/of fan van de Tall Ships Races zeker zijn dat je een van deze collectors items in je bezit krijgt? Wacht dan straks niet te lang met de aanschaf. Dat kan via onze webshop en bij een aantal winkels in de stad. We keep you posted!

Tenslotte licht ik nog graag een tipje van de programmasluier op. Vrienden van Harlingen Sail (kun je worden via onze website!) wisten al dat de vrijdagavond in het teken van ABBA staat. En dat we op de openingsavond een concert van de Marinierskapel programmeren. Nu vertel ik met trots dat het openingsconcert wordt opgeluisterd door Anneke van Giersbergen. Deze stoere zangeres van o.a. The Gathering en bekend van De Beste Zangers editie 2021, zingt solo een aantal nummers met de Marinierskapel. En ze zal ook een aantal duetten zingen. Met Elske DeWall. Die behoeft geen verdere introductie meer. Elske zal trouwens ook solo zingen die avond. Wij kunnen niet wachten! Trouwens, eigenlijk ook niet met het bekendmaken van de rest van ons programma. Maar nog even geduld. Binnenkort onthullen we alles. Nu eerst nog even aan het werk. Tot snel!

Namens het team van Harlingen Sail,

Lieuwe Krol