Organisatie

Organisatie

Organisator van The Tall Ships Races is de goededoelenstichting Sail Training International uit Engeland, die nauw samenwerkt met The Tall Ships Races Harlingen.

Sail Training International is een geregistreerd non-profit goededoelen-organisatie. Een trainings- en stage-ervaring op een Tall Ship wordt internationaal gezien als effectieve methode om jongeren van 15 tot 25 jaar te laten kennismaken met normen en waarden, teamgeest te ontwikkelen, fysieke uitdaging te vinden en vooral: te leren over zichzelf. Sail Training International is ’s wereld belangrijkste organisator van zeilraces en – evenementen en van aan zeiltraining gerelateerde conferenties en seminars. Sail Training International wordt aangestuurd door haar landelijke leden. In Nederland is dat Sail Training Association Netherlands (STAN), gevestigd in Oostvoorne onder voorzitterschap van de heer Reinoud van der Heijden.

Stichting Harlingen Sail organiseert het evenement The Tall Ships Races Harlingen (TSRH) in nauwe samenwerking met en in opdracht van de gemeente Harlingen.

Vanuit de stichting Harlingen Sail is de Frisian Tall Ships Club (FTSC) opgericht. Een informele netwerkclub die het bedrijfsleven, maar ook onderwijsinstituten en maatschappelijke serviceverenigingen als de Lions Club en Rotary Club, verbindt aan de ambities en doelstellingen van The Tall Ships Races Harlingen.

Het bestuur van Stichting Harlingen Sail is samengesteld uit 7 personen. Ieder bestuurslid heeft zijn eigen specialisatie en zal zijn/haar werkgroep aansturen. Het bestuur werkt op vrijwillige basis.

Dhr. J.R. Arends (voorzitter)
J.R. Arends kijkt terug op een veelzijdige maritieme loopbaan als officier/kapitein en is momenteel directeur/eigenaar van JR Shipping BV en SeaZip Offshore Service BV, beide gevestigd in Harlingen. Arends heeft aan de wieg gestaan van diverse succesvolle nautische evenementen en is bijzonder actief in de beroepsvaart.

Dhr. A. Mintjes (secretaris)
A. Mintjes is een onderwijsman in hart en nieren. Gaf leiding aan het Maritiem Instituut Harlingen, is momenteel directeur van de Maritieme Academie Amsterdam en is Master of Educational Leadership. Actief in diverse aan de scheepvaart gerelateerde organisaties.

Dhr. N. Hornstra (penningmeester)
Verantwoordelijk voor de financiële zaken van de Tall Ships Races Harlingen.

Mevr. J. Hoekstra (Bestuurslid)
Verantwoordelijk voor Marketing en Communicatie van Tall Ships Races.

Dhr. S. Smeding (Bestuurslid)
Verantwoordelijk voor algehele publieke en trainee en crew programmering de Tall Ships Races Harlingen.

Dhr. J. Schikker (Bestuurslid)
Voorzitter Frisian Tall Ships Club en verantwoordelijk voor het Sponsorprogramma van de Tall Ships Races Harlingen.

Dhr. D. Meijer (Bestuurslid Operationele zaken)
Verantwoordelijk voor de contacten met de deelnemende Tall Ships, de hieraan gerelateerde nautische/logistieke zaken en de Liaison organisatie van de Tall Ships Races Harlingen.

De dagelijkse operationele zaken worden georganiseerd vanuit het Projectbureau. Directeur aldaar is Dhr. L. Krol.

Neem contact op

Of bel: 0517-744044

Deel deze pagina: