Alles wat je moet weten voor je bezoek aan de Tall Ships Races

Alle optredens tijdens de Tall Ships Races zijn GRATIS toegankelijk. Alleen voor een ritje in het reuzenrad en de vaartochten moet je een ticket kopen.

Bekijk hier het blokkenschema.

Bekijk hier de plattegrond.

Parkeren

Het wordt druk tijdens de Tall Ships Races, ga dus goed voorbereid naar het evenement. Om je voor te bereiden hebben we alvast wat handige informatie voor je op een rij gezet.

Parkeren kan alleen op de daarvoor aangewezen parkeerterreinen. Koop hiervoor vooraf een parkeerticket, zo voorkom je lange wachtrijen. Vanaf de parkeerterreinen rijden pendelbussen. Parkeertickets kun je kopen via vanplan.nl: donderdag 14 juli, vrijdag 15 juli, zaterdag 16 juli en zondag 17 juli

Heb je vragen over het parkeren? Gemeente Harlingen gaat over alle zaken omtrent het parkeren. Kijk op www.harlingen.nl/tall-ships-races-2022 of stel ze telefonisch aan Gemeente Harlingen via 14 0517.

Openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer kan met de bussen en treinen van Arriva. De trein naar Harlingen Haven stopt naast het evenemententerrein. Arriva zet extra lange treinen in tijdens de Tall Ships Races, maar houd er rekening mee dat het erg druk wordt. Vol = vol.

Statiegeldbekers

Tijdens de Tall Ships Races Harlingen werken we voor het drinken met een statiegeldsysteem. Het werkt heel eenvoudig. Als je je eerste drankje bestelt, betaal je € 3,- voor je beker en natuurlijk het drankje dat je hebt besteld. Bij ieder volgend drankje kun je je beker inleveren, dan krijg je een schone ervoor terug. Aan het eind van de dag, als je naar huis gaat kun je je beker weer inleveren bij de bar. Je krijgt dan een bonnetje met een QR-code terug. Hiermee kun je € 2,50 op je rekening terug laten storten. Je beker mee naar huis nemen kan natuurlijk ook. Er zijn vier verschillende varianten, sparen maar!

Betalen

Bestel je op het evenemententerrein iets te eten of drinken of koop je artikelen bij een van de merchandisepunten? We stellen het op prijs als je met de pin betaalt. Lukt dit niet, dan kun je natuurlijk ook met contant geld betalen.

Drink voldoende en smeer je goed in

Het wordt mooi weer tijdens de Tall Ships Races Harlingen. Drink voldoende en smeer je goed in. Er zijn verspreid over het evenemententerrein meerdere watertappunten waar je je flesje water kunt vullen. Speciale hervulbare waterflessen van Tall Ships Races Harlingen zijn ook te koop bij de verschillende merchandisepunten.

Tip: boek je vaartocht op tijd

Tijdens de Tall Ships Races Harlingen is het mogelijk om een vaartocht te boeken op een tallship, een traditioneel zeilschip of op Zeesleepboot Holland. Boek op tijd, want vol = vol. Informatie over de vaartochten vind je via deze link. Onderstaand een overzicht van vaartochten die je nog kunt boeken.

Donderdag 14 juli

10.00 uur        Sail In op Zeesleepboot Holland                   UITVERKOCHT
17.00 uur        Traditioneel zeilschip

Vrijdag 15 juli

11.00 uur        Traditioneel zeilschip
11.00 uur        Tallship                                               UITVERKOCHT
14.00 uur        Traditioneel zeilschip
17.00 uur        Traditioneel zeilschip

Zaterdag 16 juli

11.00 uur        Traditioneel zeilschip
11.00 uur        Tallship                                               UITVERKOCHT
14.00 uur        Traditioneel zeilschip                        
14.00 uur        Tallship
14.15 uur Zeesleepboot Holland
17.00 uur        Traditioneel zeilschip
17.00 uur        Tallship                                              

Zondag 17 juli

10.00 uur        Traditioneel zeilschip
10.00 uur        Tallship                                              
13.00 uur        Sail Out: Traditioneel zeilschip         
13.00 uur        Sail Out: Wylde Swan                         UITVERKOCHT
13.00 uur        Sail Out: tallship