Onder de Luifel opnieuw innovatieve cateringpartner

Onder de Luifel is voor de derde keer op rij de innovatieve en duurzame cateringpartner van de Tall Ships Races Harlingen. Speciaal voor de Tall Ships Races Harlingen stelt Onder de Luifel gerechten samen die bereid zijn met producten van het Wad. ‘We maken bewuste, duurzame keuzes. Goed voor het milieu én de regio’, aldus Haye Westendorp, samen met Ytje Dijkstra directeur van Onder de Luifel.


Tall Ship Races 2022 Harlingen

Harlingen is een van de gasthavens van de Tall Ships Races. De start is op 9 juli 2022 in Esbjerg (Denemarken). Harlingen is 14 juli het eindpunt van de eerste etappe. Aan het evenement nemen tussen de zestig en tachtig van ’s werelds grootste zeilschepen deel. Van 14 t/m 17 juli liggen de tallships in Harlingen, dat wordt een enorme happening. Naast het bewonderen van de prachtige schepen zijn er allerlei activiteiten.

Eten van ‘t Wad

De gerechten die tijdens de Tall Ships Races door Onder de Luifel worden geserveerd zijn speciaal samengesteld voor het evenement en bereid met producten die van het Wad komen of in het Waddengebied te vinden zijn. Van speciale kaas gerijpt op Vlieland tot aan waddengroenten geteeld aan de zeedijk. ‘Niet alleen leuk voor de Friese bezoekers, maar juist ook voor bezoekers van ver buiten onze landsgrenzen. Het wordt een culinaire ontdekkingstocht’, vertelt Ytje Dijkstra. ‘Door duurzaam samen te werken met onze leveranciers en partners, ontstaan er innovatieve heerlijkheden. Denk bijvoorbeeld aan ons brouwbrood. Dit is een circulair brood met lokale bierborstel en het ambachtelijk werk van onze bakker.’

Eten als verbindende factor

‘Wij zijn blij dat Onder de Luifel als innovatieve en duurzame cateringpartner zich opnieuw aan de Tall Ships Races wil verbinden. Onder de Luifel weet als geen ander wat de Waddenzee op culinair gebied te bieden heeft’, vertelt Lieuwe Krol, directeur van stichting Harlingen Sail, de organisator van de Tall Ships Races Harlingen.