Op weg naar de Tall Ships Races Harlingen 2022 – maart 2021

Vriendschap

Nog een paar dagen en het is april. Eindelijk voorjaar! Ik hou van de winter en zéker als er ijs ligt, maar nu dat er al lang niet meer in zit, verlang ik naar mooi weer met lekkere temperaturen en veel zon. Naar een terras met goed gezelschap. En daarin ben ik, zeker nú, vast niet de enige… Gelukkig heeft april dit jaar ook een aantal extra’s in petto.

Zo wordt op vrijdag 16 april het Tall Ships Experience Center geopend. In ons pand aan de Nieuwe Willemshaven vind je vanaf die dag, twee ruimtes boordevol informatie over de geschiedenis van de Tall Ships, de races, het evenement in Harlingen en alles wat je als trainee wilt weten over het avontuur van je leven. Niet alleen leuk en informatief voor jongeren die overwegen mee te varen tijdens de editie van 2022, maar zeker ook voor alle Harlingers, toeristen en andere geïnteresseerden. Op onze website vind je binnenkort de openingstijden, die we zullen aanpassen naar gelang de coronamaatregelen dat toelaten.

En er is meer. De opening van het Experience Center is ook het startschot voor onze traineewerving. We nodigen jongeren tussen de 15 en 25 jaar van harte uit om als trainee mee te varen tijdens de Tall Ships Races 2022. Van 9 tot en met 17 juli maak je de reis van je leven en zeil je van Esbjerg naar Harlingen. Een week lang je grenzen verleggen, samenwerken met leeftijdsgenoten, internationale vrienden maken en in beide havensteden genieten van een fantastisch feest! Wie wil dat nu niet? Vanuit Harlingen gingen de afgelopen twee edities ruim 600 avonturiers je voor. Op onze website staat binnenkort alle informatie die je nodig hebt en vind je ook filmpjes en verhalen van trainees die je voorgingen. En voor extra inspiratie zien we je straks graag in ons Experience Center.

Nog niet genoeg? Dan hebben we nog iets leuks! Vanaf 16 april kan iedereen Vriend van de Tall Ships Races worden. Een bijzondere manier om je te verbinden aan het evenement en onze missie te ondersteunen. Voor € 17,50 per jaar ben je Vriend. Daarvoor krijg je na aanmelding een kleurrijke Tall Ships Races Harlingen vlag, die tijdens de vorige editie zo populair was dat we regelmatig nee moesten verkopen. Je krijgt korting op geselecteerde artikelen van de officiële TSRH-merchandise, regelmatig een nieuwsbrief waarmee je als eerste op de hoogte bent van bijvoorbeeld ons programma en je krijgt voorrang bij het boeken van een unieke vaartocht op een Tall Ship tijdens het evenement. Kinderen en jongeren kunnen vriend worden voor een gereduceerd tarief. Ook zij krijgen als dank voor onze vriendschap een leuk hebbeding en mooie voordelen. Wil je ons extra ondersteunen? Dan betaal je wat meer en krijg je er een aantal extra voordelen bij. Voor meer informatie kun je terecht op onze website (www.harlingensail.com).

Aan ons zal het dus niet liggen, april wordt een hele mooie maand! We hopen jullie snel te kunnen ontmoeten in ons Experience Center. Om onze vriendschap te vieren. Om plannen te maken of je voor te bereiden als trainee. Of gewoon om je alvast even in juli 2022 te wanen. Je bent van harte welkom!

Namens het team van Harlingen Sail,

Lieuwe Krol