Twee Sail Outs, de startvolgorde en volg beide Sail Outs vanaf het water

Fotografie Gea Neijsen

Na drie fantastische dagen maakt Tall Ships Races Harlingen zich op voor de laatste avond met de Amazing Stroopwafels en de Hubert Heeringa Band & Friends mét aan het einde een spetterende lasershow. Morgen is het alweer de vierde en laatste dag met een aantal programmaonderdelen die je niet mag missen.

De dag begint morgen om 9.30 uur met de Blessing of the Sails. Om de zeilen te zegenen en de bemanning een behouden vaart te wensen is er voor alle crew aan boord van de Dar Mlodziezy een dienst door dominee Robin Voorn. Voor het publiek is de dienst vanaf de kade te volgen.

Aansluitend op de Blessing of the Sails start om 10.30 uur een kleine Sail Out. De LOA, Urania en negen tallships uit de Zuiderhaven verlaten Harlingen al vanaf 10.30 uur. Dit schouwspel is goed te volgen op de kade, maar is nog mooier aan boord van een tallship of traditioneel zeilschip. Deze vaartochten vertrekken om 10.00 uur, voor beide zijn nog tickets verkrijgbaar. Koop nu je ticket via onderstaande links, vol = vol.

10.00 uur        Vaartocht op een tallship
10.00 uur        Vaartocht op een traditioneel zeilschip

Ook de grote Sail Out is vanaf het water goed te volgen met een vaartocht. Deze vaartochten vertrekken om 13.00 uur.

13.00 uur       Vaartocht op een tallship UITVERKOCHT
13.00 uur Vaartocht op de Wylde Swan UITVERKOCHT
13.00 uur        Vaartocht op een traditioneel zeilschip

Voor alle vaartochten geldt: verzamel een half uur voor vertrek bij het punt voor de publieksvaartochten op het Beach Eiland.

Onderstaand de volgorde voor de Sail Out vanaf 13.00 uur:

 1. Dar Mlodziezy
 2. Morgenster
 3. Thalassa
 4. Oosterschelde
 5. Wylde Swan
 6. Shabab Oman
 7. Gulden Leeuw
 8. Eendracht
 9. Europa
 10. Helena
 11. Grossherzogin Elisabeth
 12. Fryderyk Chopin
 13. Roald Amundsen
 14. Zenobe Gramme
 15. Alexander von Humboldt II

Na de Sail Out zijn er nog volop activiteiten op de kade met onder andere optredens van The Funksoul Brothers ’n Sister, Caravana Sun, Los Tréboles en Papaformigas.