14 - 17
juli 2022

Nog

54

dagen

tall ships races harlingen

 

Morgenster

De clipper brik ‘Morgenster’ is een vierkant getuigde tweemaster met een stalen romp. De Morgenster is in 1919 als zeilende haringlogger in de vaart gekomen onder de naam Vrouwe Maria. Het schip is onder andere ingezet in de sportvisserij en als radioschip. Vanaf 2008 leeft ze haar tweede leven als zeilend opleidingsschip.

Deze clipper brik is door de eigenaar en kapitein Harry Muter zelf ontworpen en omgebouwd. Als inspiratie heeft hij gekeken naar de snelle, wendbare en onafhankelijke Amerikaanse brikken. Deze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de zelfstandigheid van de Verenigde Staten. En na dit succes, aan de Caraïbische piraterij en de slavenhandel. De Morgenster vaart onder Nederlandse vlag en heeft Den Helder als thuishaven.

De Morgenster is onderdeel van Hollandse Helden. Dit zijn een zevental schepen die hun krachten hebben gebundeld met behulp van Sail Training Association Netherlands (STAN). De schepen gebruiken elkaars netwerk om meer bekendheid te geven aan de Nederlandse Tall Ships die wereldwijde reizen maken.

Laatst bekende positie