Harlingen Sail en De Friesland sluiten partnerovereenkomst

Zorgverzekeraar De Friesland en stichting Harlingen Sail zijn een partnerschap aangegaan rond de Tall Ships Races Harlingen. De Friesland wordt vitaliteitspartner van het grootste evenement van Noord-Nederland in 2022. Afgelopen week is het contract ondertekend.

Tall Ship Races 2022 Harlingen
Harlingen is een van de gasthavens van de Tall Ship Races. De start is op 9 juli 2022 in Esbjerg (Denemarken). Harlingen is 14 juli het eindpunt van de eerste etappe. Aan het evenement nemen tussen de zestig en tachtig van ’s werelds grootste zeilschepen deel. Van 14 t/m 17 juli liggen de tallships in Harlingen, dat wordt een enorme happening. Naast het bewonderen van de prachtige schepen zijn er allerlei activiteiten. 

De Friesland als vitaliteitspartner
De Friesland steunt dit voor Friesland prachtige evenement. Cid Berger, directeur Merk,  Marketing & Sales De Friesland: “Het evenement geeft ons de kans onze ambitie te laten zien: Samen vitaal leven.  Tijdens het event organiseren we een vitaliteitsplein, met onze partners, waarmee we de mienskip op een leuke en laagdrempelige manier in beweging brengen. Dat doen we onder meer met onze Apenkooi XL.”

Maatschappelijke ambities
De Friesland geeft niet alleen met het vitaliteitsplein invulling aan haar maatschappelijke ambities. “De unieke kans die jonge mensen geboden wordt om een geweldige levenservaring op te doen spreekt ons bijzonder aan. Daarom hebben we ook vier trainees geadopteerd, die in juli op kosten van De Friesland hun grenzen kunnen verleggen” aldus Cid Berger. Voorzitter Jan Reier Arends is zeer verguld dat De Friesland als partner aan boord is. “Door het partnerschap kunnen wij nog beter invulling geven aan onze maatschappelijke ambities. En dat een gerespecteerde partij als De Friesland zich aan ons evenement en onze doelstellingen verbindt, zegt ook iets over de uitstraling en impact die het evenement na de twee eerdere edities heeft verworven.”