14 - 17
juli 2022

Nog

54

dagen

tall ships races harlingen

 

Alexander von Humboldt II

ALEXANDER von HUMBOLDT II bezeilt de wereldzeeën sinds 2011. Net als haar voorganger ALEXANDER von HUMBOLDT, is ALEX-2 een vierkant getuigd schip. Het biedt reizen voor iedereen, ongeacht ervaring, het enige wat nodig is is een vrije geest en zin in avontuur.

ALEXANDER von HUMBOLDT II is gebouwd met een traditioneel barktuig. Dat betekent dat de voor- en hoofdmast vierkante zeilen dragen, terwijl de achterste, de bezaanmast, gaffelzeilen draagt. In totaal wordt ALEX-2 aangedreven door 24 zeilen met een zeiloppervlak van 1.360 m2. Bij gunstige windomstandigheden loopt ze tot 14 knopen. En als de wind helemaal niet waait, helpt een motor van 750 pk om de volgende haven op tijd te bereiken.

Hoewel het tuigage lijkt op die van windjammers die 150 jaar geleden werden gebouwd, is de veiligheids- en reddingsuitrusting van ALEXANDER von HUMBOLDT II absoluut up-to-date. Radar-, radio- en satellietcommunicatie, elektronische kaarten, reddingsvlotten, twee bijboten met hoge snelheid en nog veel meer maken haar tot een modern en gemakkelijk te navigeren schip.

ALEX-2 is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Deutsche Stiftung Sail Training (Duitse Sail Training Organisatie, DSST), gevestigd in Bremerhaven, de thuishaven van de bark. DSST is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk. Het doel is om traditioneel zeilen op volle zee te bieden aan mensen van alle leeftijden, maar vooral aan jonge mannen en vrouwen van 15-25 jaar.

Laatst bekende positie