14 - 17
juli 2022

Nog

54

dagen

tall ships races harlingen

 

De Gulden Leeuw

De Gulden Leeuw verzorgt verschillende reizen, zoals een individuele reis of een internationale uitwisseling. Je kunt bijvoorbeeld als jongere onderdeel uitmaken van de bemanning tijdens een unieke internationale race zoals The Tall Ships Races. Daarnaast staat deelname aan de individuele reizen open voor alle leeftijden.

In 1937 was de oplevering van De Gulden Leeuw, welke in die tijd de naam M/S DANA had. In opdracht van het Deense ministerie van landbouw en visserij is het Tall Ship gebouwd als oceaanwaardig schip met ijsklasse. Ze is veelvuldig ingezet voor marine biologisch onderzoek in internationale wateren door de Deense overheid.

In 2007 werd de Gulden Leeuw verkocht aan P&T Charters. Zij hebben het schip omgebouwd tot een snelle 3 mast-topzeilschoener met een jaren 30-stijl. Momenteel is Kampen de thuishaven van dit schip.

De Gulden Leeuw is onderdeel van Hollandse Helden. Dit zijn een zevental schepen die hun krachten hebben gebundeld met behulp van Sail Training Association Netherlands (STAN). De schepen gebruiken elkaars netwerk om meer bekendheid te geven aan de Nederlandse Tall Ships die wereldwijde reizen maken.

Laatst bekende positie