14 - 17
juli 2022

Nog

54

dagen

tall ships races harlingen

 

Wylde Swan

Wylde Swan is hét tallship uit Friesland met een een uniek programma voor jongeren. De schoener heeft Makkun als thuishaven, maar is daar niet veel te vinden. Iedere winter kunnen middelbare scholieren zes weken meevaren naar het Caraïbisch gebied terwijl ze les krijgen aan boord. In de zomer kun je mee op haar reizen langs onder andere de Schotse westkust.

De romp van de Wylde Swan is in 1920 in Duitsland gebouwd en diende oorspronkelijk als stoomschip voor de haringvloot. Het schip is lang en smal, zodat ze zo snel mogelijk naar de haven van Hamburg kon varen met vers gevangen vis. In 2007 is het casco van het schip naar Nederland gehaald en omgebouwd tot een modern opleidingsschip. Iedere zomer zeilt de Wylde Swan een wedstrijd tegen de grote windjammers. En niet zonder succes! In 2011 was de Wylde Swan de Over All winnaar van de Tall Ships Races.

De Wylde Swan is onderdeel van Hollandse Helden. Dit zijn een zevental schepen die hun krachten hebben gebundeld met behulp van Sail Training Association Netherlands (STAN). De schepen gebruiken elkaars netwerk om meer bekendheid te geven aan de Nederlandse tallships die wereldwijde reizen maken.

Laatst bekende positie